Nieuws


Monuta kiest voor installaties van Facultatieve Technologies 10-2-2012

Monuta heeft een overeenkomst afgesloten met Facultatieve Technologies voor de installatie en het onderhoud van vijf nieuwe crematie installaties. In de vijfjarige overeenkomst kiest Monuta niet alleen voor extra brede FTIII-crematieovens en automatische invoertafels, maar ook voor hoogwaardige filtersystemen die volledig voldoen aan de strenge Nederlandse milieueisen. De installaties, waarvan het filtersysteem aanzienlijk compacter is dan alle andere systemen die momenteel op de markt zijn, worden zowel geplaatst in reeds bestaande crematoria als in nog nader te bepalen nieuwe crematoria van Monuta.

Compacte boiler
“Met als uitgangspunt dat er geen concessie gedaan wordt aan de hoogwaardige kwaliteit en prestaties van onze installaties, hebben onze specialisten in Leeds de afgelopen periode een compacte boiler ontwikkeld, “vertelt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. “Hierdoor is het voor ons als enige leverancier van crematie installaties mogelijk om op een aanzienlijk kleiner vloeroppervlak toch een compleet systeem te installeren. Dat biedt uiteraard niet alleen financiële voordelen bij nieuw te bouwen crematoria, maar ook een reeds bestaande crematieruimte hoeft bijvoorbeeld minder snel ingrijpend aangepast te worden.”

Monuta
Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 130 vestigingen en ruim één miljoen verzekerden. Monuta heeft meer dan 88 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.
 


«Nieuwsoverzicht


© Facultatieve Technologies | Disclaimer